zaterdag 23 december 2017

Nielson

Bibelot 50 jaar presenteert Nielson

zaterdag 17 februari 2018

The Zipps

Jubileumconcert | 50 jaar Bibelot

zaterdag 03 februari 2018

Clan Of Xymox

Vintage synths, galmende gitaren en donkere romantiek

vrijdag 22 december 2017

Sevn Alias

Picasso Tour

woensdag 15 april 2015

Steun Ons

Doneren aan Bibelot betekent dat jij de popcultuur in de regio steunt!

Over Bibelot

Bibelot is een middelgroot poppodium, gevestigd in het Energiehuis in Dordrecht. Met een brede programmering voor popconcerten, festivals en dansfeesten is er voor iedereen wel wat te beleven. Kijk in de agenda wanneer er iets voor jou op het programma staat.

Bibelot is een stichting. Het bestuur geeft strategisch leiding aan de organisatie. De dagelijkse leiding is in handen van de directeur. Met een klein team van professionals wordt het aanbod ontwikkeld en geproduceerd. Tijdens evenementen zie je vooral de 180 vrijwilligers van Bibelot; ze helpen je aan de bar of bij de kassa en spelen een belangrijke rol in de productie en promotie. Wil jij ook je steentje bijdragen? Bekijk dan de vacatures voor meer info.

Energiehuis

Het Energiehuis is een voormalige elektriciteitscentrale uit 1905 aan de rand van het historische centrum van Dordrecht. Naast Bibelot zijn ook schouwburg Kunstmin en Cultuurcentrum ToBe in het Energiehuis gevestigd. In het Energiehuis heeft Bibelot twee popzalen die volledig zijn ontworpen als poppodium en daarom aan alle eisen en gemakken van de huidige tijd voldoen. De Power Stage biedt plaats aan 300 bezoekers en de Main Stage biedt maar liefst ruimte aan 800 muziekliefhebbers. Naast deze zalen heeft Bibelot nog Brandstof.

Brandstof
Brandstof een energieke plek waar creatieve ideeën tot ontwikkeling komen. Je kunt zelf een tosti’s samenstellen, je vrienden ontmoeten, achter je laptop werken of wegzakken in een lekkere fauteuil na een concert of voorstelling in het Energiehuis. Een rock ‘n’ roll omgeving in een fris jasje! Brandstof is onderdeel van Bibelot en werkt samen met Dordtse ondernemers, organisatoren en onderwijsinstellingen.

Kernpodium
Bibelot is door het Fonds voor de Podiumkunsten erkend als kernpodium en heeft de A-status. De belangrijkste subsidierelatie heeft Bibelot met de gemeente Dordrecht. Zonder deze exploitatiesubsidie, bijdragen van donateurs en sponsors en de inzet van vele vrijwilligers zou Bibelot niet kunnen bestaan. Wil je weten wat voor belastingvoordeel een donatie aan Bibelot heeft, klik dan hier.

Historie
Bibelot is het oudste "echte" poppodium van Nederland. Bibelot werd opgericht in 1967. Het begon allemaal in een zaaltje van de Verrezen Christus kerk in de wijk Crabbenhof. Na enkele jaren werd er verhuisd naar de voormalige rechtbank aan het Steegoversloot. Daarna werd de Bonifatiuskerk aan de Wijnstraat te Dordrecht de thuishaven. Sinds 2013 is Bibelot gevestigd in het Energiehuis.

Bibelot is een Culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Om aan de publicatieplicht te voldoen die de Belastingdienst hieraan stelt, kijk je hier.

Bibelot is aangesloten bij de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals.