Agenda

oktober
vr
18/10
2013

Black-Out Festival

VNV Nation (UK), Angels & Agony, La Lune Noire, Dancing Horses

 
Genre: dark electro, EBM, futurepop, synthpop
Locatie: Main Stage en Power Stage
Entree: € 20.65

Prijsinformatie

De weergegeven prijs is de prijs per ticket die je betaalt bij aanschaf via de website en is inclusief servicekosten.

Behalve via deze website zijn tickets ook te koop via www.energiehuis.nl, bij de kassa van Bibelot en Velvet Music Dordrecht.
Het kan voorkomen dat er bij onze kassa een hogere prijs wordt gehanteerd. In dat geval staat dit vermeld bij het betreffende evenement, onder vermelding van 'deurverkoop'.

In Bibelot kun je gebruik maken van lockers voor je jas / tas. Je betaalt hiervoor 2,00 euro per locker.

In de Power Stage en Main Stage betaal je je aan de bar met consumptiemunten. Deze zijn in de zalen te koop (met briefgeld of PIN) en kosten 2,50 euro per stuk.Aanvang: 19:00 uur
Deur dicht: 02:00 uur
Zaal sluit: 03:00 uur

Vanavond is Bibelot de plek waar liefhebbers van alternatieve muziek zich verzamelen. De 3e editie van het BLACK-OUT Festival staat op het programma en deze staat weer garant voor een flinke dosis New Wave, Electro, EBM, Gothic en Synthpop.

VNV NATION
"Let there be... Let there always be... Neverending light". Dat is wat het publiek in de Bonifatiuskerk doorbrulde nadat VNV Nation uit het zicht was verdwenen. Goed nieuws voor iedereen die er toen bij was en voor degene die er toen niet bij kon zijn, want het Ierse/Britse duo zal nu ook de nieuwe  Main Stage van Bibelot aandoen. Tijdens Black Out Festival zal VNV Nation het nieuwe album ‘Transnational’, dat in september verwacht wordt, ten gehore brengen!

Angels & Agony
In 2012 stond deze naam ook al op Black Out Festival en terecht! Door de combinatie van 80’s-stijl Synth Pop, Electro Dark Wave en Moderne club, heeft Angels & Agony een eigen sound weten te creëren. Hoewel de muziek donker en melancholisch, maar ook dansbaar is door de harde beats, hebben de nummers een zeer positieve boodschap.

La Lune Noire
De Nederlandse electro-waveband La Lune Noire schrijft, mixt en geeft alle nummers en teksten zelf uit onder zijn eigen label genaamd Svinx Records. De band maakt doordachte elektropop met duidelijk hoorbare invloeden van Gary Numan, Front-242 en Depeche Mode. De mix van strakke zang, sterke melodieën, opzwepende synth loops en dansbare beats zorgen voor een eigentijds en authentiek geluid met een zwart randje.

Deviant UK
Binnen de Europese Dark-Aternative scene heeft Deviant Uk zichzelf neergezet als een kracht om rekening mee te houden. Hun unieke geluid is sterk, herkenbaar en toegankelijk. Deviant UK is het geesteskind van voorman Jay Smith. Zijn uitzonderlijke imago en grote persoonlijkheid op het podium, gaan hand in hand met de muziek om een stuk totaaltheater neer te zetten.
Ze maken donkere synthpop met een zwart hart. Pompende electronische geluiden met sterke dansbare beats ondersteunen de ijzige zang van Jay Smith. Vorige jaar moest Deviant UK BLACK-OUT Festival afzeggen wegens een tour in de USA, dit jaar komen ze in volle sterkte, een act die je gezien moet hebben !

Dancing Horses
Dancing Horses is een gezelschap van diverse Rotterdamse muzikanten met een voorliefde voor de New Wave uit de jaren 80. Zij spelen een set covers die akelig dicht in de buurt van het origineel komen. Nummers van The Cure, The Cult, Simple Minds, The Sound, Joy Division, The Smiths, U2, Echo & The Bunnymen behoren allemaal tot hun repertoire. Dancing Horses is de ultieme band die je vervoert naar de tijd van getoupeerde haren, buttons en tijdloze muziek!

Tijdschema

19:00 - 20:15 DJ Spud Main Stage

19:00 - 19:30 DJ Norman Power Stage

19:30 - 20:10  Deviant UK Power Stage

20:10 - 21:00 DJ Spud Power Stage

20:15 - 20:55 La Lune Noire Main Stage

21:00 - 22:00 DJ Krischan Main Stage

21:00 - 21:45 Angels & Agony Power Stage

22:00 - 00:00 VNV Nation Main Stage

 

Kijk op de website van BLACK-OUT Festival voor meer informatie over de bands en nieuws over het festival

Let op: het Black-Out Festival zal zowel in de Main Stage als Power Stage plaatsvinden. 
Je ticket geeft je toegang tot beide zalen.

Zet in agenda

Download in agenda »

Mail me of plaats het evenement direct in mijn agenda: