Agenda

februari
vr
07/02
2014

Kowai

CD Presentatie

Gratis

Genre: gothic
Locatie: Power Stage

Zaal open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur
Zaal sluit: 00:00 uur

De combinatie van ijzersterke songs met het betoverende stemgeluid van de frontvrouw maken Kowai tot een van de meest veelbelovende nieuwe acts in de Nederlandse Metal scene.

Melodisch, sfeervol, intens; spelend met de grens tussen rock en metal, en met sporadische hommages naar symfonische melancholie en doom. Kowai’s rijke sound is zowel dynamisch als divers. Na de release van de EP Prelude in 2009 is de band gestaag begonnen haar livereputatie op te bouwen, met als hoogtepunten o.a. optredens op het Belgische festival Rommelrock en bij de Radio 538 Demo Duel finale in P60.

Op 7 februari 2014 releast Kowai haar langverwachte debuutalbum 'Dissonance', geproduceerd door Joost van den Broek (Epica, Nemesea, ReVamp) en Jeffrey Revet (Stream of Passion) in Bibelot. Met 'Dissonance' voegt de band haar eigen unieke geluid toe aan de female fronted metal scene.

Support:
Scarlet Stories
Scarlet Stories combineert ambient, melancholische muziek met invloeden uit de progressieve- en metalscene. Ze halen inspiratie uit acts als Opeth, Chelsea Wolfe en Anathema, filmmuziek, sprookjes, en horrorverhalen. In 2013 heeft het duo haar eerste akoestische EP uitgebracht, getiteld 'Scarlet Stories'. Hiervoor heeft de band vele positieve reacties ontvangen, waaronder een nominatie voor 'best new album' door MusicFromNL.

Eve’s fall
In het voorjaar van 2012 zette een nieuwe, sterk door pop beïnvloede metalband onder leiding van zangeres Liesbeth Cordia haar eerste stappen op de Nederlandse podia. Na deze succesvolle try-outs is het Delftse Eve’s Fall nu klaar voor het echte werk. De band verraste in februari 2013 al met de videoclip voor de eerste single “Enough!”. Inmiddels is ook het debuutalbum “From Here On” gelanceerd in een goed gevulde Supermarkt in Den Haag.

Zet in agenda

Download in agenda »

Mail me of plaats het evenement direct in mijn agenda: