Agenda

februari
za
08/02
2014

Wolfstijd II

Pagan, Black & Power Metal Festival

 
Genre: black metal, pagan metal, power metal
Locatie: Power Stage
Entree: € 15.50

Prijsinformatie

De weergegeven prijs is de prijs per ticket die je betaalt bij aanschaf via de website en is inclusief servicekosten.

Behalve via deze website zijn tickets ook te koop via www.energiehuis.nl, bij de kassa van Bibelot en Velvet Music Dordrecht.
Het kan voorkomen dat er bij onze kassa een hogere prijs wordt gehanteerd. In dat geval staat dit vermeld bij het betreffende evenement, onder vermelding van 'deurverkoop'.

In Bibelot kun je gebruik maken van lockers voor je jas / tas. Je betaalt hiervoor 2,00 euro per locker.

In de Power Stage en Main Stage betaal je je aan de bar met consumptiemunten. Deze zijn in de zalen te koop (met briefgeld of PIN) en kosten 2,50 euro per stuk.Zaal open: 15:00 uur
Aanvang: 16:00 uur
Zaal sluit: 23:30 uur

Ook tijdens de tweede editie van Wolfstijd kunnen metal-liefhebbers genieten van een dagprogramma aan snoeiharde metal. Met namen als bijv. Heidevolk en Saille brengt Wolfstijd een line-up die niet alleen divers is, maar ook vol zit met bands die een zinderende live show neerzetten. De Black, Pagan & Power Metalbands die geprogrammeerd staan op dit intieme winterfestival zullen tijdens hun optreden in Bibelot laten zien waarom de Power Stage nou echt de Power Stage heet.

Let op: prijs deurverkoop 18,50

PAGAN METAL

Heidevolk
Wie had kunnen bedenken, toen deze band in 2002 opgericht werd, dat zij Nederland en Europa zouden veroveren met hun unieke Pagan metal geluid? De eerste stappen op muzikaal gebied werden gezet in Arnhem. Meer dan 10 jaar laten kunnen zij terugkijken op een zegetocht waarbij ze wereldwijd metalpubliek voor zich gewonnen hebben.
Sinds de release van hun eerste cd in 2003 blijft Heidevolk het traditionele Pagan metal pad verkennen. Hun laatste release 'Batavi' heeft echter een meer resoluut karakter. Zware gitaren, donderende drums en folk melodieën vormen de fundering van elke track. Afwisselend, opzwepend en melancholisch, dit laatste album neemt de luisteraar rechtstreeks mee naar de Europese strijdgronden ten tijde van het Romeinse rijk.

Myrkvar
Myrkvar bestormt de Nederlandse metalpodia sinds 2004 om hun energieke Folk/Viking metal ten gehore te brengen. Hun geluid is het best te omschrijven als een mengeling van vrolijke folk, snijdende gitaarriffs en overdonderende drums.
Myrkvar heeft al met menige metalgrootheid het podium gedeeld, waaronder Finntroll en Korpiklaani.
Het debuut album 'Als een woeste Horde' kwam uit in 2008. Na de release volgden vele live shows. In 2010 begonnen zij aan de opnames van het vervolg. Uiteindelijk is dat een conceptalbum geworden, een verzameling verhalen over Ragnarok: 'As en Bloed' - uitgebracht in 2012.

BLACK METAL

Saille
Saille is een Black metal band uit België, die in 2009 door Dries Gaerdelen werd opgericht. De naam Saille komt uit het oud-keltische alfabet Ogham en betekent treurwilg.
Het geluid van deze band wordt gekenmerkt door diverse zangstijlen: black screams, death growls en clean vocals. Saille verwerkt bovendien klassieke instrumenten in hun arrangementen, zoals cello, viool en euphonium.
Irreversible Decay, hun eerste cd, kwam uit in 2011 en werd zeer goed ontvangen door de internationale pers. Inmiddels werkt de band al aan hun derde album, dat naar verwachting in november 2014 uitgebracht zal worden.

Mondvolland
Met trots verwelkomen wij op Wolfstijd II: Mondvolland. De naam (mond vol land) vindt zijn oorsprong in een lokaal volksverhaal, waarin vertelt wordt hoe reuzen de heuvels van Montferland/Gelderland gecreeërd hebben.
Deze Arnhemse Black Metal band heeft een sterk, eigen geluid met een avant garde karakter. Mondvolland combineert scream, lower grunt and diverse stijlen clean vocals. Tijdens live optredens geven ze alles! Dit is een band die vol energie en met overgave speelt.

POWER METAL

Methusalem
De in 2002 gevormde band mengt invloeden van NWOBHM met andere traditionele metalstromingen en brengt daarmee metal in zijn puurste vorm. Met ijzersterkte vocalen, snoeihard gitaarwerk en overdonderende ritmes blazen deze Friezen je omver.

Wolfstijd II is trots Methusalem te mogen presteren. Een band die laat zien dat Nederland heel wat talent op het gebied van metal kent.

Steelpreacher
Steelpreacher werd in 2001 opgericht door gitarist/vocalist Preacher. In eerste instantie was het bedoeld als soloproject, maar al snel werd het een volwaardige band met de komst van de vroegere Claymore-bassist MU. Drie maanden later voegde drummer Hendrik Beerkiller (ex-Thorns of Sephiroth) zijn rhythmische kracht bij Preacher’s old school riff-meesterschap.

Na slechts 9 maanden in de oefenruimtes te hebben doorgebracht, begonnen zij aan de opnames van hun eerste album ‘Route 666’. Dit album maakte, dankzij de eerlijke en geïnspireerde visie op goede, old school metal, een grote indruk binnen de underground scene. Optredens brachten hen langs vele Duitse festivals en dwars door Europa. In 2011 kwam alweer hun vierde full length album uit: ‘Hellraiser’ (gemasterd door Arne Lakenmacher en metal icon Kai Hansen).

Met gratis after: Metal Disco 

Zet in agenda

Download in agenda »

Mail me of plaats het evenement direct in mijn agenda: